Home ❯❯ Evenementenagenda ❯❯ Uitgaansagenda Ommen

Je vindt hier een handig overzicht van alle mogelijkheden om uit te gaan in de gemeente Ommen.

Discotheek Zaal Dijk Lemele

Wil jij weten welke DJ's wanneer komen in discotheek Zaal Dijk in Lemele? Je vindt het hier.

Programma

 • zaterdag 22 december, 21.00u
  Bizzey

  Leo Roelandschap komen we als Bizzey in 2006 al tegen in de Tipparade op The Fur. Na samenwerkingen met Don Diablo en Sidney Samson vormt hij met Jim Taihuttu en Nils Rondhuis in 2010 het trio Yellow Claw. Ze scoren hits als Krokobil, Shotgun en Till It Hurts. In 2016 besluit Bizzey de groep te verlaten om meer tijd te hebben voor zijn familie en vrienden en om zich met zijn solo-activiteiten meer op Nederland te kunnen focussen.
 • dinsdag 25 december, 21.00u
  Eerste Kerstdag (18+)

  De Eerste Kerstdag op 25 december in Zaal Dijk! Let op: Deze avond is vanaf 18 jaar!
 • woensdag 26 december, 21.00u
  Tweede Kerstdag

  Een Silent Night wordt het niet. De Tweede Kerstdag is namelijk op 26 december in Zaal Dijk!
 • zaterdag 29 december, 21.00u
  Goud van Oud

  Een 'ouderwets' gezellige avond met de muziek van 'Straight on Stage'.
 • zaterdag 19 januari, 21.00u
  Sjaak

  Sjaak is onder andere bekend van het nummer 'Stap voor Stap' met Kav Verhouzer.
 • zaterdag 26 januari, 21.00u
  Mooi Wark

  De band is opgericht in 1992 en bestaat nu uit Bert Koops (leadzang en gitaar), William Bossong (basgitaar), Arnold Kuik (gitaar) en Dennis Hendriks (drum).
 • zaterdag 23 maart, 21.00u
  Happy Hoken

  'Een donders dikke poarty met de Beatcrooks en Poar Neem'n.'
 • zaterdag 13 april, 21.00u
  Hollandse Avond

  Tijdens deze avond geniet je van oer-hollandse muziek van onder andere 'de koning der piraten': Jannes, de bekendste vrachtwagenchauffeur van Nederland: Henk Wijngaard en de niet alleen succesvolle horecaondernemer, maar ook de talentvolle zanger: Dennis van Dam.

Website: Zaal Dijk Lemele
E-mail: Neem contact op!
Adres: Korteveldsweg 3, 8148 RD Lemele
Rolstoel-toegankelijk?: Ja

Cafe de Herberg Ommen

Wil jij weten wat er te doen is in de Herberg Ommen? Je vindt het hier.

Programma

 • zaterdag 15 december, 21.30u
  DJ Bode (Jaren '70 en '80)

  DJ Bode (ex. tronk en route 66) neemt je mee naar de jaren '70 en '80.
 • zaterdag 22 december, 22.00u
  The PianoHouse

  The Pianohouse werd eind 2005 opgericht door Ernesto Oosthuizen. Amerikaanse pianobars fascineerden hem. De entertainende pianist, flexibel inspelend op sfeer door het honoreren van verzoeknummers moest de basis zijn van zijn eigen Hollandse concept. Duidelijk anders dan de collega's op de boulevard van Scheveningen, met een mix van ervaren en jonge talentvolle muzikanten en allround repertoire in een frisse en sprankelende uitvoering. De muzikanten houden op ieder moment feeling met het publiek. Speciale Pianohouse - bierviltjes dienen als verzoekaanvragers. Ze worden massaal op de twee vleugels gedeponeerd waarna de indiener op zijn / haar wenken wordt bediend. Zelf meezingen mag ook. The Pianohouse begeleidt je graag op weg naar eeuwige roem.
 • vrijdag 28 december, 22.00u
  Tricklebolt (Retro-rock)

  'Retro-rock' die je terugvoert naar de gouden oude 70's, met bands als Led Zeppelin, Black Sabbath, Deep Purple, Rainbow, Thin Lizzy etc. als grote inspiraties.
 • zaterdag 05 januari, 22.00u
  16 Down (try out)

  Frontman Marco Hovius is al sinds november onafgebroken aan het werk in zijn eigen studio. Nadat hij als producer met vele bands de studio in dook is er nu weer tijd om nieuwe concepten en composities te ontwikkelen naar 16Down materiaal en dit tevens live te gaan spelen. Naast het nieuwe werk zal de band uiteraard ook materiaal van de andere albums spelen.
 • zondag 06 januari, 15.00u
  Undawn

  Rauw, jong, hard, dynamisch en melodisch. Van wervelende gitaarsolo's tot aan stuwende, beukende en aanstekelijke ritmes. Bij Melodic Metalcore band UNDAWN kom je niks tekort; keihard gaan op deze achtbaan van gitaargeweld en melodie!
 • zaterdag 12 januari, 22.00u
  A-Muse Tribute

  Deze 4 mannen uit de bollenstreek zetten een weergaloze Muse tribute neer. De scheurende gitaarpartijen komen werkelijk briljant tot hun recht dankzij de uitermate strakke ritmesectie die goed op elkaar ingespeeld is. Zangtechnisch is er geen speld tussen te krijgen. A-Muse is een genot om naar te kijken en te luisteren. Live wordt alles uit de kast gehaald om een onvergetelijke show neer te zetten. Een waar eerbetoon aan de Engelse rockers.
 • zaterdag 19 januari, 22.00u
  Rainbow tribute 'Stargazer'

  Rainbow tribute Stargazer met de Ommenaar Dennis VK op zang.
 • zaterdag 26 januari, 22.00u
  DJ Uitslag

  'DJ Uitslag staat deze avond weer achter de knoppen! Altijd goed voor een feestje!'
 • zondag 27 januari, 15.00u
  Tickets go past

  Invloeden: Sigur Ros, Pink Floyd, Talk Talk, Mogwai, Radiohead, Portishead, King Crimson, Flaming Lips.
 • zaterdag 09 februari, 22.00u
  Sugar Mama

  Vele covers achter de hand, maar hun passie ligt bij het bewerken van oude, vaak akoestische nummers en eigen werk.
 • zondag 10 februari, 15.30u
  TRY-OUT Beth Hart set

  Muzikanten die hun sporen allang verdiend hebben en ervaring vanuit diverse bands, hebben een aantal jaar geleden al hun krachten gebundeld, met resultaat. De afgelopen jaren bestegen ze al diverse keren (zeer) succesvol diverse podia, met als hoogtepunt het optreden op de BBQ en Bluesdag, waarin zij zelfs als 'runner up' werden genoemd.

  Frisse, strakke rock/blues met sterke nummers vertolkt door Esther met een strot die kan meten met Sass Jordan en Beth Hart, niet vreemd want juist uit dit genre haalt de band haar inspiratie.
 • zaterdag 16 februari, 22.00u
  DJ Ronald

  De muziekliefhebber pur sang zal de grootste hits draaien uit zijn DJ periode.
 • zaterdag 23 februari, 22.00u
  CU Rockband

  Het repertoire bestaat uit covers en is gericht op pop/rockmuziek uit de jaren '70 tot heden. Hier en daar een dikke knipoog naar de moderne popmuziek en Nederlandstalige poprock, afgewisseld met een mooie ballad.
 • zondag 03 maart, 15.00u
  Monkey Joe

  Monkey Joe is een bluesrock powerband en speelt nummers van o.a. Jimi Hendrix, Chuck Berry, Rory Gallagher, Stevie Ray Vaughan en Cream.
 • zaterdag 09 maart, 22.00u
  Ambush Rock/Blues

  Muzikanten die hun sporen allang verdiend hebben en ervaring vanuit diverse bands, hebben een aantal jaar geleden al hun krachten gebundeld, met resultaat. De afgelopen jaren bestegen ze al diverse keren (zeer) succesvol diverse podia, met als hoogtepunt het optreden op de BBQ en Bluesdag, waarin zij zelfs als 'runner up' werden genoemd.

  Frisse, strakke rock/blues met sterke nummers vertolkt door Esther met een strot die kan meten met Sass Jordan en Beth Hart, niet vreemd want juist uit dit genre haalt de band haar inspiratie.
 • zaterdag 16 maart, 22.00u
  Bon Jovi tribute

  Nieuwe Bon Jovi tribute met o.a. bandleden uit Ommen!
 • zondag 17 maart, 15.00u
  Rush (door La Villa Strangiato)

  La Villa Strangiato is een Italiaans project, gestart door Gabriele Ferrari and Carlo Fattorin.
 • zaterdag 30 maart, 22.00u
  The Black Fall en The Conspiracy

  The Black Fall is een progressieve rockband uit Enschede, Nederland. Hoewel progressieve muziek een grote inspiratiebron is, komen hun invloeden voort uit een breed scala aan muziekstijlen. In de herfst van 2016 brachten ze hun eerste album 'THE TIME TRAVELLER' uit. Het album gaat over een reis heen en terug in de tijd, terwijl perspectieven veranderen en stemmingen de muziek bepalen; krachtig, soms verwarrend, soms bevredigend, maar meestal donker.

  The Conspiracy heette tot voor kort nog Fatal Conspiracy. Onder die naam legde de band zich sinds 2006 toe op 'old-school' heavy metal in de breedte, van Iron Maiden tot Metallica. Maar de afgelopen jaren lieten de heren zich steeds sterker beinvloeden door vernieuwende rock- en metalbands als Deftones, Tool, Alter Bridge, Alice in Chains, Faith no More, Prong en Soundgarden. Die nieuwe inspiratie vertaalde zich in een eigentijdse nieuwe sound - en een grote gedrevenheid om zelf nummers te schrijven. De naamsverandering van 'Fatal Conspiracy' naar 'The Conspiracy' is de weerspiegeling van deze ontwikkeling.
 • zondag 07 april, 16.30u
  Thrashcan (jaren 80 thrashmetal)

  THRASHCAN is een Achterhoekse coverband die thrashmetal uit de jaren '80 hoog in het vaandel heeft. Veel bekenden nummers van o.a. Slayer, Exodus, Anthrax en veel meer zullen de heren van Thrashcan ten gehore brengen.
 • zaterdag 04 mei, 22.00u
  Scars

  Scars is een coverband voortgekomen uit een doorstart van de band Stitches. De band speelt rock uit de tijd dat je je elpee's nog draaide op je zolder- kamertje tot aan recente rockmuziek die in de hitlijsten staan of daar een plek verdienen. De band beslaat hiermee een aantal decennia aan rock muziek en dit maakt Scars een band voor een breed rockpubliek.
 • zaterdag 18 mei, 22.00u
  DJ Uitslag

  'DJ Uitslag staat deze avond weer achter de knoppen! Altijd goed voor een feestje!'
 • zaterdag 25 mei, 22.00u
  Iron Maiden door Piece of Maiden

  Leidse Iron Maiden-tribute band, gevormd in 2016.

Website: De Herberg Ommen
E-mail: Neem contact op!
Adres: Brugstraat 27, 7731 CV Ommen
Rolstoel-toegankelijk?: Ja

Cafe Calluna Ommen

Wil jij weten wie er optreden bij Calluna in Ommen? Je vindt het hier.

Programma

 • zaterdag 22 december, 21.00u
  Best of Foo

  Foo Fighters is een van de meest bepalende en succesvolle rockbands van de laatste decennia. Als slotact op de grootste festivals is Foo Fighters bovendien een ongekend energieke podiumact. Gigantisch populair, mede door de aimabele frontman Dave Grohl. En dus heeft Nederland een heuse tribute: Best of Foo.

  Best of Foo telt vijf muzikanten die hun sporen reeds verdiend hebben in het professionele circuit. Met als frontman de in Engeland geboren Andrew Elt (Gin On The Rocks, Sleeze Beez) heeft de band een ijzersterk visitekaartje. Daarop prijken ook de namen van drummer Lambert van den Munckhof (Action in DC), bassiste Natasja 'Pebbles' Thijssen (Purple Haze) en de gitaristen Erik van der Ven (Bodine) en Tom Verstegen (Atomic Rock)
 • woensdag 26 december, 21.00u
  Jurassic Park

  Een show van Jurassic Park is een waar spektakel van 100% puur massieve hard rock 'n' roll. Ze spelen nog altijd de Frankenstein klassiekers uit de 70'er jaren, aangevuld met splinternieuwe Jurassic songs en "old school" hard rock covers van o.a. Black Sabbath, Montrose en nog veel meer. De over de top grote backline van Marshall stacks (een echte muur) is nog altijd hun handelsmerk.
 • zaterdag 16 maart, 21.00u
  Vengeance

  Vengeance is een Nederlandse hardrockband die voornamelijk bekendheid genoot in de jaren 1980.

Andere evenementen georganiseerd door Cafe Calluna zijn: Amerikaanse Dag en Cigar box Festival
Ook zijn ze de organisator van enkele paasevenementen.


Website: Cafe Calluna
E-mail: Via website
Adres: Stouweweg 5 , 7731 RW Ommen
Rolstoel-toegankelijk?: Ja

Restaurant De Vrienden Ommen

Wil jij weten wat er te doen is in de Vrienden Ommen? Je vindt het hier.

Programma

 • Momenteel geen programma bekend.

Website: De Vrienden Ommen
E-mail: Neem contact op!
Adres: Markt 12, 7731 DB Ommen
Rolstoel-toegankelijk?: Ja

Breakaway Ommen

Wil jij weten wat er te doen is in Breakaway Ommen? Je vindt het hier.

Programma

 • Momenteel geen programma bekend.

Website: Breakaway Ommen (Facebook)
E-mail: Neem contact op!
Adres: Varsenerpoort 27, 7731 DG Ommen
Rolstoel-toegankelijk?: Ja

Jipp's Pub Ommen

Wil jij weten wat er te doen is in Jipp's Pub Ommen? Je vindt het hier.

Programma

 • maandag 24 december, 20.00u
  Christmas Karaoke Night

  Op kerstavond organiseert Jipp's Pub weer een gezellige karaoke avond vol klassieke hits. Pak de haarborstel er bij en oefen maar vast voor 24 december. Word als muzikaal talent ontdekt of verzamel je moed bij elkaar na een paar borrels en zing gezellig mee!

Website: Jipp's Pub Ommen
Adres: Brugstraat 30, 7731 CV Ommen
Rolstoel-toegankelijk?: Ja

Explosion Festival Ommen

Het explosion festival is in de loop der jaren uitgegroeid tot een volwassen festival. De muziekgenres Electrohouse, trance en meer in die trant staan centraal op dit festival.

Programma

 • Datum 2019 nog niet bekend

Teensnight Ommen

Een avond vol met muziek, pakkende boodschap, actie, ontmoeting en fun. Een vette avond voor tieners uit Ommen en omgeving. Met Rob van Zon, BreakFree en meer.

Programma

 • Er is momenteel geen programma bekend.

Website: TeensNight Ommen
E-mail: Neem contact op!
Adres: Balkerweg 3, 7731 RX Ommen
Rolstoel-toegankelijk?: Ja

Uit in Ommen

De Horecavereniging 'Uit in Ommen' is de organisator van de Bissinghavonden tijdens de zomermaanden. Ook organiseren ze muziekevenementen rondom koningsdag.

Programma

 • woensdag 31 juli, 21.00u
  Bokkers

  Deze kroonprinsen van de dialectrock zijn inmiddels kind aan huis in vele steden, tentfeesten en op diverse festivals waaronder de Zwarte Cross. Met hun opruiende rechttoe-rechtaan rock 'n roll a la AC/DC, Chuck Berry en ZZ Top zijn de mannen hard op weg heel Nederland te onderwerpen. De Overijsselse rockband rond voormalig Voederbietel Hendrik Jan Bokkers begon in 2010 als Normaal-coverband, maar heeft inmiddels na vier studioplaten en een live-album een volledig eigen smoelwerk opgetrokken. De expliciete teksten in Sallands dialect op het laatste album 'Schorem uut de schiettente' bleven niet onbesproken.
 • woensdag 14 augustus, 21.00u
  The Dirty Daddies

  Met veel plezier en passie hebben The Dirty Daddies in de vijf jaar dat ze bestaan een torenhoge nieuwe standaard gezet in het feestcircuit. Het woord coverband is af van het stoffige imago en de wervelende show van de witte brigade blijkt vrijwel onmogelijk te evenaren. Met hun explosieve energie, 'alles to the max' instelling en 120 hits in 120 minuten aanpak zijn de zeven mannen geliefde gasten geworden in feesttenten, op festivals en in de clubs. The Dirty Daddies zorgen keer op keer voor een muzikaal spectakel waar dagenlang van moet worden bijgekomen.

Tijdens de Bissinghavonden zijn er op de woensdagen akoestische artiesten te horen op het Kerkplein en bij de Varsenerpoort.


Website: Uit in Ommen (Facebook)
E-mail: Nee
Adres: Centrum Ommen
Rolstoel-toegankelijk: Ja

In beeld:

©mooiommen.nl/Mark Timmermans