Home ❯❯ Evenementenagenda ❯❯ Theateragenda Ommen

Je vindt hier een handig overzicht van alle Theaterprogramma's in de gemeente Ommen.

Theater de Carrousel Ommen

Wil je weten wat er allemaal te doen is in het Theater van de Carrousel in Ommen? Dat vind je hier.

Programma:

 • zaterdag 26 januari, 20.15u
  Helligen Hendrik, met Oald zeer

  Menigeen wordt met het klimmen der jaren milder van toon, maar Hendrik niet. Hij is zwartgalliger en chagrijniger dan ooit. De tukker wordt 65 en dat maakt hem niet vrolijk. Sterker nog, hij gruwelt van alle feestelijkheden die hem zonder twijfel te wachten staan. Felicitaties, cadeautjes en schijtlollige spandoeken in de tuin? 'Vot met den prottel'. Tegelijkertijd beseft hij dat hij ruim over de helft van zijn aardse bestaan is en dat levert pijnlijke bespiegelingen op. Oald zeer dus. Je hoeft niet te rekenen op fijnbesnaarde liedjes of genuanceerde gezichtspunten. Hendrik hanteert het liefst de botte bijl, waarbij hij niets of niemand ontziet. Of het nou senioren op elektrische fietsen zijn, de Duitse bevolking of het koningshuis; ze krijgen allemaal de volle laag. Daarnaast komt Hendrik ook met schokkende onthullingen en verrassende stellingnames. En dat alles in onverholen taalgebruik. Snoeihard en recht voor z'n raap.
 • zaterdag 02 februari, 20.15u
  Margriet Bolding, met Het gras bij de buren..

  Een groene omgeving, tot rust komen na je werk, kinderen die onbezorgd kunnen opgroeien: het platteland lonkt. Margriet besluit samen met haar gezin de oversteek te wagen van een rijtjeswoning in de stad naar een boerderij in het weiland. Het publiek mag mee en gaan genieten van de wijdsheid van het landschap en de geur van boeren eau de cologne. Of is de geur van een nieuw zeepwinkeltje in de stad toch net iets lekkerder?

  Margriet Bolding, geroemd om haar eigenzinnige humor en mooie liedjes, snijdt in haar theaterwerk zeer herkenbare thema's aan. Dit seizoen is zij met haar avondvullende theatervoorstelling 'Het gras bij de buren' te zien.
 • zondag 03 februari, 15.00u
  Joes Boonen, met Dikkie Dik en de taart

  Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog 1... Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet... De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feestje wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik? 'Dikkie Dik en de taart' is een kleine, sfeervolle muziekvoorstelling voor peuters, kleuters en hun ouders. De kids worden actief betrokken bij de voorstelling. Er mag volop gezongen en geroepen worden bij de nieuwe originele liedjes over Dikkie Dik. Het verhaal wordt opgebouwd rond een levensgroot boek met originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke. Kom gezellig met de kleintjes naar deze superleuke voorstelling.
 • zaterdag 09 februari, 20.15u
  The Beggars, met A Beggars view on Irish history

  The Beggars' Clan timmert al vijf jaar serieus aan de weg. Heerlijke Ierse Folkmuziek! Op festivals, in kroegen, slaapkamers en ook op straat raakt het publiek enthousiast van hun muziek. Daar worden zij blij van en het motiveert en inspireert hen tot een nieuwe uitdaging; het theater. Het afgelopen jaar proefden zij hieraan en dat smaakt naar meer. Nu komen zij met de nieuwe theatershow A Beggars' view on Irish history. Tijdens de show werken ze samen met Whiskyteacher Henri Goossen en zijn geweten, Thijs Jeurissen. Verschillende Ierse thema's, met geruchtmakende weetjes en feiten worden onder de loep genomen. The Beggars' Clan haakt aan met Ierse songs. Ballades waarin de Ierse geschiedenis, met de eeuwenlange Engelse overheersing in Ierland, de hongersnood, drank en liefde worden bezongen. In deze show vol met humor, geschiedenis en sing-a-longs nemen zij je mee naar het oude en lonken soms naar het huidige Ierland.
 • vrijdag 15 februari, 20.15u
  Harm en Roelof, met Nagelholt en Zoepenbrei

  Harm en Roelof zijn erg populair in Ommen en dat is ook geen wonder. Telkens staan zij garant voor een heerlijke avond Drents cabaret. Humor, ontroering, prachtige teksten en mooie muziek. Ze schrijven en bedenken alles zelf, het is gewoon heel puur. Net zo puur als ouderwetse gerechten in de moderne keuken. En ook die gerechten zijn vaak heel populair. Nagelholt en Zoepenbrei zijn daar voorbeelden van. Dun gesneden is nagelholt een ware delicatesse. Het is de muis van een rund, gepekeld en gedroogd totdat het bijna zwart is. Heerlijk op de boterham! En dan de geur van zoepenbrei, die roept veel herinneringen op. Wie kent het niet, karnemelkse pap? Beide heel gezonde, pure gerechten van vroeger. Maar ook vandaag de dag smaken die heel best! Men kan het er in elk geval lang op volhouden. En dat is ook wat waard! Dit is maar een tipje van de sluier van de geweldige avond die u te wachten staat.
 • zaterdag 23 februari, 20.15u
  Vincent Bijlo, met Ik Hoor Alles

  Nooit is het in Nederland stil. Bladblazers, straatracers, traumahelikopters, 50-plussers op motorfietsen, straaljagers, goedkope burgerluchtvaart, snelwegen... Je zou er gestoord van worden. Bijlo niet. Hij houdt van herrie. 'Doordat ik lawaai hoor, weet ik wat stilte is. Alles bestaat bij de gratie van contrast. Het is alleen zaak tussen de herrie door te luisteren, dan hoor je pas wat er echt toe doet.' In Ik Hoor Alles scheidt Bijlo het lawaai van het koren. Hij velt 'hooroordelen'. Hij luistert onbevooroordeeld naar het geschreeuw dat met de jaren harder lijkt te worden. Bijlo: 'Steeds meer mensen gunnen elkaar het licht in de ogen niet, ze stellen hun eigen absolute gelijk tegenover dat van de ander. Dat moet nou maar eens afgelopen zijn, want er is er maar een die gelijk heeft en dat ben ik. Ja, dat is gewoon zo.' Dat kan Bijlo nou wel zeggen, maar het is aan jou, het publiek, om dat te bepalen. Leen hem jouw oor en kom naar Ik Hoor Alles.
 • zondag 24 februari, 15.00u
  Ida van Dril en Michiel Schreuders, met De Rattenvanger

  Ida van Dril en Michiel Schreuders wonnen met hun succesvolle voorstelling Joris en de draak Het Gouden Eitje van de Parade. Met live muziek, poppenspel en heel veel humor brengen zij jou nu naar een stad vol.. ratten. Aan de rand van Hamelen woont Luca naast de vuilnisbelt. Als Luca op haar fluit speelt komen zelfs de ratten luisteren, zo mooi klinkt het. Hamelen is in handen van burgemeester Snijder, een ijdele alleenheerser. Iedereen in de stad moet voor hem juichen en buigen. En alle mensen doen mee want de burgemeester is fantastisch en Hamelen is geweldig. Alhoewel.. Af en toe verdwijnen er mensen en er komen steeds meer ratten in de stad. Maar daar kun je maar beter niet over klagen. Op een avond wordt er op de deur geklopt van het gemeentehuis. Als de burgemeester open doet hoort hij een fluit en staart in de ogen van duizenden grote ratten. Een spannend avontuur begint... Schitterende voorstelling voor iedereen vanaf 6 jaar.
 • zaterdag 09 maart, 20.15u
  Marcel de Groot, met DOOR

  In 2016 betrad Marcel de Groot, zoon van Boudewijn de Groot, de podia met de voorstelling #HELD. Een voorstelling over een man die, jagend op vonkjes, tot het besef komt dat het thuis is waar het vuur brandt. Het programma werd lovend ontvangen en met zijn lied Woordenman sleepte hij zelfs een nominatie voor de prestigieuze Annie M.G. Schmidt-prijs in de wacht. Een reprise kon dus niet uitblijven. Of beter gezegd: geen reprise zou een belediging zijn naar de zalen en het publiek. Dit seizoen is Marcel de Groot er weer, nu met de voorstelling DOOR. De held heeft zijn leven op de rit. Nieuwe liedjes, oudere liedjes, stokoude liedjes, een verhaal en enkele anekdotes. Ditmaal samen met bassist Bart de Ruiter (Bart speelde met o.a. Fay Lovsky, Ellen ten Damme en Freek de Jonge). Marcel de Groot zal het allemaal even charmant weten te brengen met koele humor en die donkerbruine stem. Lichtvoetig (ja echt), indringend (uiteraard) en immer oprecht (eerlijk waar).
 • vrijdag 15 maart, 20.15u
  Javier Guzman, met Guzman (TRY-OUT)

  Javier Guzman stond al dikwijls voor een enthousiast publiek in Theater Carrousel. Cabaret op hoog niveau, een avond om naar uit te kijken. Na Ga-Bie-Jer komt Javier met Guzman. Het is het tweede programma in een trilogie, die afgesloten zal worden met Francisco. In Guzman kijkt Guzman terug op zijn grillige leven, zijn stormachtige carriere en vertelt hij dingen die je nog niet van hem wist. Dingen die wellicht herkenbaar zijn, dingen die op zijn minst opmerkelijk zijn en dingen die opzienbarend zijn. Zijn het ontboezemingen? Wie weet. Het zijn onder andere juist die dingen waar je normaal gesproken misschien niet eens om moet lachen, maar vanavond wel. Dat staat nu al vast. De levensloop van Javier heeft ridicuul veel gelijkenissen met het land waar hij al vanaf zijn 17de op de planken staat.
 • vrijdag 29 maart, 20.15u
  The Bluebettes, met Best of the Sixties

  The Bluebettes zijn vijf topmeiden die met een enorme dosis energie een geweldige show neerzetten. Hoewel de leden van de groep allen kinderen zijn van de jaren zeventig en tachtig, delen ze een voorliefde voor de muziek uit de sixties. In hun nieuwe theaterprogramma Best of the Sixties spelen en zingen de vijf goedlachse muzikantes hun favoriete sixties-songs en die van het publiek. Ze nemen je mee op een 'trip down memory lane', dwarsdoor de verschillende muziekstijlen uit die periode: van hartverscheurende countryliedjes tot swingende sixties-soul van een van de vele meidengroepen uit die tijd, denk daarbij aan The Supremes en The Ronettes. The Bluebettes, die elke zaal in weten te pakken met hun ijzersterke samenzang en de ontspannen interactie met het publiek, hebben met Best of the Sixties opnieuw een show vol humor, muzikaliteit en herkenbaarheid. Zing en swing mee met deze puike, van sixties doordrenkte show en verlaat gegarandeerd opgewekt de zaal!
 • zaterdag 06 april, 20.15u
  Gijs Groenteman, met De Grote Harry Bannink Podcast On Tour

  Het zou zomaar kunnen dat Harry Bannink de geschiedenis in gaat als een van de grote Nederlandse componisten. In ieder geval zal iedereen die naar De Grote Harry Bannink Podcast On Tour van Gijs Groenteman luistert een diepe bewondering voor de componist krijgen. De grote hits die Bannink met Annie M.G. Schmidt maakte worden moeiteloos meegezongen, maar onder het topje van de ijsberg zitten nog duizenden liedjes. Meesterwerken die jarenlang ongehoord bleven. Frank Groothof is een van de grote Harry Bannink vertolkers. Hij neemt u mee langs een duizelingwekkende steekproef van Harry Banninks oeuvre. Begeleid door Bannink-getrouwe Dick van der Stoep, onder anderen orkestleider van de Schmidt / Bannink-musicals Foxtrot en Madam. Dit alles ingeleid en verklaard door Gijs Groenteman. Een avond vol verhalen over Harry Bannink en diens tijdgenoten en de liedjes die het summum van de Nederlandse liedkunst vertegenwoordigen.
 • zondag 14 april, 15.00u
  De Toren van Geluid, met Tommie en Tom Poes

  De voorstelling is gebaseerd op het allereerste verhaal van Tom Poes: 'Het geheim der blauwe aarde', dat Maarten Toonder in 1941 schreef als dagstrip in De Telegraaf. De tekeningen van Tom Poes zijn in deze voorstelling de rode draad. Tommie blijft slapen bij opa. Overal liggen grote vellen papier, proppen en stiften. Hij is aan het tekenen net als opa altijd doet. Opeens ziet Tommie de oude boekenkist en daar steekt een vreemd papier uit. Het is een tekening van.. Tom Poes! Tommie is nieuwsgierig en ontdekt nog veel meer tekeningen in de kist. Samen vormen deze tekeningen een spannend verhaal, een heel oud verhaal. Met eenvoudige middelen komt de 'oude' Tom Poes weer verfrissend tot leven door de ogen van de 'moderne' Tommie. Even wordt Tommie zelf de slimme, trouwe stripheld die nergens bang voor is. De kinderen worden op een interactieve manier meegenomen in dit papieren avontuur. Een kleine, sfeervolle voorstelling voor kleuters, waarin natuurlijk ook wordt gezongen.

Kaarten bestellen: Bestel hier
Website: Theater de Carrousel Ommen
E-mail: Neem contact op!
Adres: Van Reeuwijkstraat 5, 7731 EH Ommen
Rolstoel-toegankelijk?: Beperkt

Bostheater Ommen

Hieronder vind je het programma van het Bostheater in Ommen. Het Bostheater bied een Openluchtpodium met (eventuele) stroomvoorziening aan, met de nadruk op (semi) akoestische uitvoeringen vanwege de unieke locatie. De optredende artiesten verzorgen, in samenwerking met elkaar, het geluid en de techniek. Het is aan te raden een kussentje en/of een vuilniszak mee te nemen om op te zitten.

Programma:

 • zondag 30 juni, 20.30u
  De Dijk

  De Dijk is een bijzondere band en met een net zo'n bijzonder oeuvre. Met hits als: 'Ik kan het niet alleen', 'Als ze er niet is', 'Binnen zonder kloppen' en 'Dansen op de vulkaan' weten ze ongetwijfeld het hele openluchttheater aan het dansen en zingen te krijgen.
 • vrijdag 13 september, 19.00u
  Into The Wild Festival, dag 1

  Binnenkort volgen de eerste namen.
 • zaterdag 14 september, 14.00u
  Into The Wild Festival, dag 2

  Binnenkort volgen de eerste namen.

Tickets bestellen: Bestel hier
Website: Bostheater Ommen
E-mail: Neem contact op!
Adres: Besthemerberg 1, 7731 PB Ommen (Bereikbaar via de ingang van de camping)
Rolstoel-toegankelijk?: Beperkt

Magisch Theater Ommen

Hieronder vind je het programma van het Magisch Theater in Ommen. Goochelaar Magic John verzorgd verschillende optredens in zijn eigen theater.

Programma Magische Zomershow

 • Momenteel staan er geen shows meer op het programma

Prijs 7,50 euro per persoon (Alleen contante betalingen)
Shows gaan door wanneer er minimaal 10 personen gereserveerd hebben
Reserveren is verplicht
Aanvang: 19.00 uur (zaal open 18.45) Eind: 20.30 uur
Reserveren: 06 53552428 / 0529 455615


Website: Magisch Theater Ommen
E-mail: Via website
Adres: Strangeweg 26, 7731 GW Ommen
Rolstoel-toegankelijk?: Ja