Home ❯❯ Evenementenagenda ❯❯ Algemeen ❯❯ Ommer Bissingh

Data

Aankomende editie: 8 juli t/m 1 september 2019
➜ Bekijk dit evenement in de agenda


Organisatie

Website: Ommer Bissingh
E-mail: Neem contact op!
Adres: Centrum Ommen
Rolstoel-toegankelijk?: Ja

Tot de vaste jaarlijkse evenementen behoort ook zeker de Ommer Bissingh. Het evenement is 1 van de bekendere evenementen in de verre omgeving. Rond 1557 werd melding gemaakt van deze jaarmarkt en werd deze gerekend tot een belangrijke bron van inkomsten. Al die jaren werd de Bissingh (voorheen geschreven als Bissing) gehouden op de tweede dinsdag in de maand juli. Op deze dag worden de paardenmarkt en de jaarmarkt gehouden en aansluitend beginnen de Ommer Bissinghdagen. Een tal van opeenvolgende woensdagen in juli en augustus is er in en om het centrum van Ommen een bepaald thema met een groot aanbod aan activiteiten. Op de maandag of dinsdag voorafgaand of tijdens de jaarmarkt wordt de Ommer Bissingh ieder jaar officieel geopend. De Bissingh start 's ochtends om 10 uur en duurt tot een uur of 5 's middags.

Programma aankomende editie:

maandag 08 juli 2019
Opening

De enige echte Bissinghbel wordt geluid, waarbij het Bissinghlied wordt gezongen. Ook wordt de Bissingh muzikaal ingeluid. Dit alles vindt plaats op de markt en het Vechtpodium.


  • 19.15u
    Start muziekprogramma, door de Zotte Zusjes
  • 20.00u
    Speeches en luiden Bissinghbel
  • 20.30u
    Vervolg muziekprogramma

dinsdag 09 juli 2019
Paardenmarkt en Jaarmarkt

Handelslieden komen van verre naar Ommen om hun handelswaar in Ommen te kunnen verkopen.

woensdag 10 juli 2019
Vechtdal College viert de zomer

De zomer komt er weer aan en dat wordt gevierd! Daarom gaat het hele Vechtdal College zich nog even flink inspannen voor de zomervakantie begint. Rennend door het centrum, de supermarkt en over de trappen van de school gaan de leerlingen geld inzamelen voor Edukans, een organisatie die zich al jaren inzet voor kwalitatief goed onderwijs in landen waar dat nog niet vanzelfsprekend is. De Urban Run is naast een sponsorloop voor het goede doel, ook een kans om Ommen eens op een andere manier te beleven. Want hoe leuk is het om door de wasstraat te rennen, over de toonbank van de supermarkt te glijden, en tegelijkertijd te genieten van live muziek in Ommen?

woensdag 17 juli 2019
Sport en Ondernemersdag

Het thema Sport en spektakel staat op deze dag centraal, met onder andere Bissingh Beach Volleybal. Verschillende sporten als turnen en volleybal kunnen op deze dag bewonderd en beoefent worden. Voor dit laatste dien je je wel even van te voren aan te melden. Daarnaast geven verschillende ondernemers je een inkijkje in hun werk.

Datum nog niet bekend
MEGA Kofferbakverkoop

Van 08.30u tot 14.00u vindt de kofferbakverkoop plaats op de Vechtkade in Ommen. De bedoeling is dat er tussen de 100 en de 250 auto's staan. Vanuit die auto's kunnen eigenaren hun handelswaar verkopen aan bezoekers.

woensdag 24 juli 2019
Landbouwdag

In het centrum op het vrijthof vindt de veekeuring plaats, waarbij de 'bissende' koe en het 'bissende' kalf gekozen wordt. Ook vind je even verderop op het Kerkplein een streekproductenmarkt. Hier is ook te zien hoe er vroeger werd riet gevlochten of hout werd bewerkt. Op de markt kunnen kinderen zich vermaken met de aanwezige knuffeldieren en het springkussen. Ook geeft een hoefsmidt een demonstratie over het bewerken van hoefijzers.

woensdag 31 juli 2019
Kidsdag en The Voice of Ommen

De dag die in het teken staat van muziek in Ommen, maar ook kinderevenementen zullen hier te beleven zijn. Optredens van regionaal bekende kinderartiesten, zoals in het verleden Gigakonijnenhol-bewoner Bultje en gochelaar Magic John, staan centraal. Daarnaast wordt uit alle deelnemende talenten dit jaar wederom de 'Voice of Ommen' gekozen. Dit jaar is onder andere de Telekids Discoshow aanwezig van 13.00u tot 16.00u.

woensdag 7 augustus 2019
Hanzedag

Een dag die in het teken staat van de middeleeuwen. De stad wordt voor 1 dag omgetoverd naar de oude hanzestad die Ommen was tijdens de middeleeuwen. In voorgaande jaren kon men muntslaan, ringsteken en boogschieten. Wat staat u dit jaar te wachten?

Datum nog niet bekend
MEGA Kofferbakverkoop

Van 08.30u tot 14.00u vindt de kofferbakverkoop plaats op de Vechtkade in Ommen. De bedoeling is dat er tussen de 100 en de 250 auto's staan. Vanuit die auto's kunnen eigenaren hun handelswaar verkopen aan bezoekers.

woensdag 14 augustus 2019
Vechtdalkunst en Palingrokerij

Traditioneel wordt er ieder jaar tijdens 1 van de Bissingh-woensdagen paling gerookt. Verschillende deelnemers strijden mee om de winst. Daarnaast staat deze dag in het teken van kunstzinnige uitingen. In de binnenstad stellen verschillende kunstenaars hun waar ten toon en geven ze een inkijkje in hun 'keuken'.

woensdag 21 augustus 2019
Meer voor mannen

Een dag waar clubs uit de regio hun pronkstukken kunnen laten zien. Dure en klassieke auto's, vrachtauto's en veel meer is deze dag te bewonderen in Ommen. Rond de klok van 2 uur start een heuse stiletorun.

zaterdag 31 augustus en zondag 1 september 2019
Blaasorkestenfestival

Om en nabij de 20 Dweil- en Blaasorkesten treden op in de binnenstad van Ommen op 3 plaatsen, het publiek bepaald uiteindelijk wie de winnaar is en wie de geldprijs in de wacht sleept.

zondag 1 september 2019 vanaf circa 17.30u
Officiele afsluiting op de markt

Er wordt teruggekeken op de Bissinghdagen en de Bissinghbel wordt opnieuw geluid om ditmaal de Bissingh af te sluiten.

Avondprogramma 'Uit in Ommen'

Welke artiesten en DJ's komen 's avonds op de Bissingh?
Dat check je natuurlijk hier!


Video

18 juli 2018 - 'De Bissingh in 3 minuten', opgenomen tijdens de Sport en ondernemersdag.


Publieksfoto's

Voor publieksfoto's van de Ommer Bissingh, kijk je hier!

Sfeerfoto's voorgaande edities van dit evenement

©mooiommen.nl/Mark Timmermans
©mooiommen.nl/Mark Timmermans
©mooiommen.nl/Mark Timmermans