Home ❯❯ Evenementenagenda ❯❯ Algemeen ❯❯ Festival Op De Vecht

Data

Aankomende editie: Data 2019 nog niet bekend
➜ Bekijk dit evenement in de agenda


Organisatie

Website: Festival Op De Vecht
E-mail: Via website
Adres: Voorbrug 1, 7731 BB Ommen
Rolstoel-toegankelijk?: Beperkt

Het 3-daagse festival wordt 2 jaarlijks georganiseerd. In 2014 is er een 1-daagse versie gemaakt: 'kleintje Festival de Vecht', die vooralsnog niet terugkeerd. Op en rond de Vecht staat het bol van de activiteiten! Centraal staat een groot podium dat midden in de Vecht komt te liggen. Tijdens het gehele festival zijn er antieke bootjes vanuit heel Nederland te zien op de Vecht. Overdag geven deze rijkelijk versierde boten een gezellige uitstraling aan de Vecht. 's Avonds zijn de boten prachtig verlicht. Het is dan ook zeker de moeite waard een mooie wandeling langs de boten te maken!

Prijzen 2017

 • 24 augustus
  Hollands Glorie Concert: Vanaf 5 Euro
 • 25 augustus
  Jeugdmusical: Vanaf 7,50 Euro
 • 26 augustus
  Watermarkt: GRATIS
 • 26 augustus
  Vechtconcert: Vanaf 5 Euro

Programma 2017

24 augustus
Hollands Glorie Concert

Voor het eerst opent het festival op donderdagavond, met een Hollands Glorie concert. Enkele lokale en regionale koren en muziekgezelschappen, Django Wagner en een bekende DJ maken er een heerlijke avond van.
Aanvangstijd 20:00 uur

25 augustus
Jeugd Musical

De vrijdag staat helemaal in het teken van kinderen van 7 tot 12 jaar. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met De Beerze Bulten. Overdag worden er voor de jeugd diverse workshops georganiseerd op de oever van de Vecht. In diverse groepjes ingedeeld leren ze een dans of een lied of maken ze decorstukken of kostuums. 's Avonds worden alle deelnemers geschminkt en mogen ze als musicalsterren meespelen in de Bultje musical, uitgevoerd door de musicalcast van De Beerze Bulten. Aanvangstijd 19:30 uur

25 augustus
Ondernemers­bijeenkomst

Ook in Ommen zijn ondernemers op zoek naar nieuwe zakelijke mogelijkheden en bezig met de toekomst van hun bedrijf. Samenwerking biedt nieuwe kansen en mogelijkheden om in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. De heer Bernard Wientjes gaat tijdens de bijeenkomst daar dieper op in.


Programma Ondernemers­bijeenkomst:

 • 15.30u
  Ontvangst in Hotel de Zon in Ommen
 • 16.00u
  Opening
 • 16.05u
  Keynote spreker Bernard Wientjes
 • 17.15u
  Vragen & antwoorden
 • 17.30u
  Borrel
 • 18.30u
  Einde

26 augustus
Watermarkt

Zaterdag overdag wordt er op de Vechtbrug een informatieve Watermarkt gehouden. De Waterschappen en tal van verenigingen en instanties presenteren zich op de Watermarkt met allerlei zaken die met de Vecht, water, waterbeheer en de natuur in en rond de Vecht te maken hebben. Ook wordt er informatie gegeven over de toekomstplannen rond de Vecht. Ook kun je deelnemen aan speciale rondvaarten, waarin extra informatie over alles wat met de Vecht te maken heeft wordt gegeven.

Foto's van de opzet van dit evenement

©mooiommen.nl/Mark Timmermans
©mooiommen.nl/Mark Timmermans