Home ❯❯ Expositie Agenda Ommen

In Ommen staat cultuur hoog op de agenda. Daarom zijn er ook vele exposities te vinden in Ommen, zoals in het Tinnen Figuren Museum of bij de Beeldentuin in Witharen. Hieronder een overzicht van alle exposities.

Iedere Donderdag, Vrijdag, Zaterdag
Pop-up gallery

In de etalages van Kerstraat 5, 9 en 11 zie je werk van kunstenaars die op dat moment in Kerkstraat 7 exposeren. Een voorproef van de expositie voor de volgende twee maanden zie je in de etalages van Kerkstraat 6 en 8. De pop-up gallery is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00u tot 17.00u. De exposerende kunstenaars zijn je gastheer of gastvrouw en staan met koffie of thee voor je klaar.


Website: Stichting Vechtdal Kunsten
E-mail: Via website
Adres: Kerststraat 5 t/m 9 en 11, 7731 CX Ommen
Rolstoel-toegankelijk?: Ja

Nog t/m 27 Augustus 2018
Tentoonstelling: Boeren, burgers en buitenlui

Steden en platteland zijn sinds de oudheid een onverbrekelijke twee-eenheid. De globalisering maakte het verzorgende platteland zo groot dat de aarde in zijn voegen kraakt. Mogelijk biedt glokalisering een uitweg. Deze tentoonstelling toont het uiterlijk van de 19de eeuw, toen de trein stad en platteland duurzaam met elkaar verbond.


Website: Tinnen Figuren Museum
E-mail: Via website
Adres: Markt 1, 7731 DB Ommen
Rolstoel-toegankelijk?: Beperkt

Nog t/m 4 September 2018
Tentoonstelling: Geluk

Geluk wordt door iedereen begeerd, maar is onbenoembaar. En wat geen naam heeft, is een niemendal, helemaal niets. Geluk; zo heb je het en zo is het weer weg. Een eeuwig draaiend rad. Door het een naam te geven, kan je het soms, heel even, ervaren. De oude Grieken noemden haar 'Tyche' en de oude Romeinen noemden haar 'Fortuna', 'Felicitas' of 'Fecunditas'. Geluk en vruchtbaarheid. Popidius Priscus, een zeer succesvolle bakker in Pompei, schreef 'hic habitas felicitas' / 'hier woont het geluk' op de muur van zijn bakkerij. Die tekst staat nog steeds. Met Popidius liep het uiteindelijk minder goed af. Hij, zijn personeel en zijn bakkerij, met 85 geurende broden nog in de oven, werden in het jaar 79 bedolven onder verwoestende lavastromen uit de vulkaan Vesivius. Ontdek meer in de kleine expositie over geluk.


Website: Tinnen Figuren Museum
E-mail: Via website
Adres: Markt 1, 7731 DB Ommen
Rolstoel-toegankelijk?: Beperkt

Nog t/m 29 Oktober 2018
Tentoonstelling: Speelgoed Schatten

Dinsdag t/m zaterdag van 11.00u tot 17.00u en zondag van 13.00u tot 17.00u.

Vanaf 1870 kwamen deze nieuwe, mooiere en grotere speelgoedfiguren op de markt. Een lust voor het oog en met thema's die toen ieders verbeelding te boven gingen; de geidealiseerde sprookjesachtige beelden van de geschiedenis, van de koloniale wereld en natuurlijk ook van soldaten. Een serie van deze figuren kostte met gemak enkele maandlonen van een arbeider. Er zijn verhalen bekend van kinderen die elke kerst een doos loden speelgoedfiguren kregen, maar die er nooit mee mochten spelen. Hun figuren stonden opgesteld in een soort thuismuseum. Dergelijke schatten kunnen nu op veilingen fenomenale bedragen opbrengen.

De Franse firma C.B.G. Mignot, de Duitse speelgoedfabriek Georg Heyde & Co en het Engelse Britains waren de belangrijkste producenten. Zij zonden hun figuren de hele wereld over. De werkplaatsen van Heyde zijn tijdens de bombardementen van Dresden in 1945 geheel vernield. Het lukte hen niet om na de oorlog opnieuw te beginnen. C.B.G. Mignot en Britains dreigden aan het eind van de 19de eeuw ook ten onder te gaan. Maar verzamelaars namen die bedrijven over en produceren nu nog steeds in de geest van de stichters van die bedrijven.


Website: Tinnen Figuren Museum
E-mail: Via website
Adres: Markt 1, 7731 DB Ommen
Rolstoel-toegankelijk?: Beperkt

Nog t/m 30 September 2018
Expositie Daniel Douglas

Van 28 juni t/m 30 september exposeert Daniel Douglas in Galerie de Schaapskooi van Beeldentuin Witharen met zijn nieuwste werk. Thema is 'Het nieuwe licht'. Olieverfschilderijen.


Website: Atelier Witharen
E-mail: Neem contact op!
Adres: Witharenweg 24, 7738 PG Witharen
Rolstoel-toegankelijk?: Beperkt

Nog t/m 30 September 2018
Zomerexpositie Beeldentuin Witharen

Elk jaar wordt de 1 1/2 ha grote tuin ingericht als beeldentuin met een expositie van ruim 100 kunstwerken van 10 -12 verschillende kunstenaars. Elk jaar andere kunstenaars uit binnen en buitenland. In Galerie de Schaapskooi een expositie van hangend werk. Toegang gratis.


Website: Atelier Witharen
E-mail: Neem contact op!
Adres: Witharenweg 24, 7738 PG Witharen
Rolstoel-toegankelijk?: Beperkt

25 en 26 Augustus 2018
Kunstroute

Er worden 2 routes uitgezet, 1 ten zuiden en 1 ten noorden van de Vecht. De routes zullen per fiets of per auto te rijden zijn. Zodra meer informatie bekend is, wordt dat vermeldt.


Website: Stichting Vechtdal Kunsten
E-mail: Via website
Adres: Nog niet bekend
Rolstoel-toegankelijk?: Ja

13 Oktober t/m 28 Oktober 2018
Kijk op Kunst


De Stichting Vechtdalkunsten heeft de organisatie van Kijk op Kunst, voorheen Kunst te Kijk, opgepakt. Vele winkeliers stellen etalage en winkelruimte ter beschikking om schilderijen, beelden en keramiek ten toon te stellen. De deelnemende winkeliers zijn herkenbaar aan de deurposter. Het nummer op de poster correspondeert met het nummer in de folder. De folder is verkrijgbaar bij de deelnemende winkeliers, diverse restaurants, in de bibliotheek en in de Carrousel.

Op 185 vierkante meter is er van iedere kunstenaar ander werk te zien. De overzichtstentoonstelling is gedurende de hele periode, met uitzondering van de zondag, geopend van 13.00u tot 17.00u.


Website: Stichting Vechtdal Kunsten
E-mail: Via website
Adres: Centrum Ommen
Rolstoel-toegankelijk?: Ja

Tip expositie aan redactie Jouw expositie ook hier?

Je kunt jouw expositie ook insturen als deze plaatsvindt in de gemeente Ommen.

Insturen: Dat kan hier!