Home ❯❯ Expositie Agenda Ommen

In Ommen staat cultuur hoog op de agenda. Daarom zijn er ook vele exposities te vinden in Ommen, zoals in het Tinnen Figuren Museum of bij de Beeldentuin in Witharen. Hieronder een overzicht van alle exposities.

Nog t/m 28 oktober 2018
Kijk op Kunst


De Stichting Vechtdalkunsten heeft de organisatie van Kijk op Kunst, voorheen Kunst te Kijk, opgepakt. Vele winkeliers stellen etalage en winkelruimte ter beschikking om schilderijen, beelden en keramiek ten toon te stellen. De deelnemende winkeliers zijn herkenbaar aan de deurposter. Het nummer op de poster correspondeert met het nummer in de folder. De folder is verkrijgbaar bij de deelnemende winkeliers, diverse restaurants, in de bibliotheek en in de Carrousel.

Op 185 vierkante meter is er van iedere kunstenaar ander werk te zien. De overzichtstentoonstelling is gedurende de hele periode, met uitzondering van de zondag, geopend van 13.00u tot 17.00u.


Website: Stichting Vechtdal Kunsten
E-mail: Via website
Adres: Centrum Ommen
Rolstoel-toegankelijk?: Ja

Nog t/m 29 oktober 2018
Tentoonstelling: Speelgoed Schatten

Dinsdag t/m zaterdag van 11.00u tot 17.00u en zondag van 13.00u tot 17.00u.

Vanaf 1870 kwamen deze nieuwe, mooiere en grotere speelgoedfiguren op de markt. Een lust voor het oog en met thema's die toen ieders verbeelding te boven gingen; de geidealiseerde sprookjesachtige beelden van de geschiedenis, van de koloniale wereld en natuurlijk ook van soldaten. Een serie van deze figuren kostte met gemak enkele maandlonen van een arbeider. Er zijn verhalen bekend van kinderen die elke kerst een doos loden speelgoedfiguren kregen, maar die er nooit mee mochten spelen. Hun figuren stonden opgesteld in een soort thuismuseum. Dergelijke schatten kunnen nu op veilingen fenomenale bedragen opbrengen.

De Franse firma C.B.G. Mignot, de Duitse speelgoedfabriek Georg Heyde & Co en het Engelse Britains waren de belangrijkste producenten. Zij zonden hun figuren de hele wereld over. De werkplaatsen van Heyde zijn tijdens de bombardementen van Dresden in 1945 geheel vernield. Het lukte hen niet om na de oorlog opnieuw te beginnen. C.B.G. Mignot en Britains dreigden aan het eind van de 19de eeuw ook ten onder te gaan. Maar verzamelaars namen die bedrijven over en produceren nu nog steeds in de geest van de stichters van die bedrijven.


Website: Tinnen Figuren Museum
E-mail: Via website
Adres: Markt 1, 7731 DB Ommen
Rolstoel-toegankelijk?: Beperkt

31 augustus en 1 september 2019
Kunstroute

Er worden 2 routes uitgezet, 1 ten zuiden en 1 ten noorden van de Vecht. De routes zullen per fiets of per auto te rijden zijn. Zodra meer informatie bekend is, wordt dat vermeldt.


Website: Stichting Vechtdal Kunsten
E-mail: Via website
Adres: Nog niet bekend
Rolstoel-toegankelijk?: Ja

Deze expositie vindt momenteel niet plaats
Pop-up gallery

In de etalages van Kerstraat 5, 9 en 11 zie je werk van kunstenaars die op dat moment in Kerkstraat 7 exposeren. Een voorproef van de expositie voor de volgende twee maanden zie je in de etalages van Kerkstraat 6 en 8. De pop-up gallery is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00u tot 17.00u. De exposerende kunstenaars zijn je gastheer of gastvrouw en staan met koffie of thee voor je klaar.


Website: Stichting Vechtdal Kunsten
E-mail: Via website
Adres: Kerststraat 5 t/m 9 en 11, 7731 CX Ommen
Rolstoel-toegankelijk?: Ja

Tip expositie aan redactie Jouw expositie ook hier?

Je kunt jouw expositie ook insturen als deze plaatsvindt in de gemeente Ommen.

Insturen: Dat kan hier!