evenementen fotos klik

Home ❯❯ Ommen in woord ❯❯ Over Recke

Sinds september 1989 heeft Ommen contact met de Duitse gemeente Recke. In het kader van het streven naar een verenigd Europa zijn deze contacten ontstaan.

Partnerdag

Beide gemeenten hebben elkaar in 1989 gevonden en een intentieverklaring ondertekend die bovenstaand doel ondertekend. Daarna zijn er vele contacten geweest tussen verenigingen en bestuurders. Sommige verenigingen hebben op dit moment zulke nauwe banden met hun Duitse collega's dat er buiten de officiele programma's om ook activiteiten worden georganiseerd. Om de twee jaar organiseert afwisselend een van de gemeenten een 'partnerdag'. Op deze dag komen alle verenigingen bij elkaar en organiseren een dagvullend programma, waarbij muziek, zang, sport en cultuur centraal staan.

Stadsinformatie

Ooit was Recke, met iets meer dan 11.600 inwoners, de thuishaven van de Westfaalse Todden (rondtrekkende kooplieden). Gelegen tussen het Teutoburgerwoud en het Munsterlandse Parklandschap is Recke bekoorlijk en uitnodigend. Het ligt in een zacht glooiende vlakte, die doorsneden wordt door het blauwe lint van het Mittellandkanaal. In het landschap, bestaande uit velden en bossen, vind je vooral rust om actief te zijn of te ontspannen. Enkele bezienswaardigheden te vinden in Recke zijn: natuurreservaat 'Recker Moor' en 'Heiliges Meer', oudheidkamer 'Alte Ruthemuhle' en zwavelbad van Steinbeck.

Ligging

Recke ligt in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, gelegen in het district Steinfurt. Recke bestaat uit 6 stadsdelen.

Wapen Recke

Hieronder is het wapen van de stad Recke te vinden.
Gemeente wapen Recke

Werkgroep

Om de activiteiten te organiseren en de contacten te onderhouden is er een werkgroep ingesteld die de coordinatie hiervoor in handen heeft. De werkgroep bestaat uit een aantal mensen uit het Ommer verenigingsleven die binnen deze werkgroep de diverse culturele en sportieve organisaties vertegenwoordigen. Daarnaast ondersteunt en faciliteert de gemeente de werkgroep.

Reckebrug

Het is in Ommen bijna niet te vinden, maar zo af en toe is er iets te herkennen van het partnerschap met Recke. Zo staat de tekst "partnergemeente Recke" op enkele borden van Ommen. Meer bijzonder is een brug op Alteveer die naar Recke vernoemd is. Dit is dan ook de "Reckebrug", waarbij een bord in de richting van Recke wijst, met het aantal kilometers rijden richting Recke.

Printknop

Lees meer:
Algemeen | Kamp Erika | Stad en Ambt Ommen | Ommerschans