Home ❯❯ Veel gestelde vragen

Voordat je een e-mail stuurt met jouw vraag is het handig om te kijken of je vraag hieronder al niet beantwoord is. Nee? Schroom je niet en stuur gerust een mailtje!

Ommen:

Kan ik mij nog inschrijven voor de jaarmarkt/ kerstfair/ (elk noemenswaardig evenement)?

Mooiommen.nl is niet de organisator van welk evenement dan ook en gaat derhalve niet over inschrijvingen van evenementen.

  • De jaarmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Ommer Bissingh evenementen. De inschrijving sluit meestal eind april in hetzelfde jaargang als het plaatsvinden van deze jaarmarkt (Contact)
  • Voor een plekje op de kerstfair kun je contact opnemen met de handelsvereniging Ommen (Contact)
  • Voor deelname aan het hanzefestival kun je contact opnemen met het bestuur van de Ommer Bissingh (Contact)
  • Voor deelname aan het volleybaltoernooi in witharen kun je je richten tot de Oranjevereniging Witharen (contact via www.witharen.com)
Op de verschillende evenementenpagina's vind je ook de contactgegevens van de organisatoren van de evenementen.

Het evenement is veel later begonnen dan hier en elders vermeldt stond..

Dat wordt in de Ommer volksmond ook wel het 'Ommer kwartiertje' genoemd. In Ommen is het bijna gebruikelijk dat evenementen / activiteiten / etc. eerder of later beginnen dan van te voren beoogd was. Houd daar dus rekening mee als je een evenement in Ommen bezoekt. Een bekend voorbeeld van een evenement wat vaak (ruim een uur) te laat begint is de Voice of Ommen.

Hoe is het parkeren in Ommen, is dit gratis of betaald parkeren?

Zowel in het centrum van Ommen als daarbuiten kun je volledig gratis parkeren. Echter kun je niet overal voor onbeperkte tijd staan. Op veel plaatsen in het centrum heb je een parkeerschijf nodig omdat je daar niet langer dan 2 uur mag staan. In de zomermaanden is er overigens minder parkeerruimte beschikbaar, vanwege markten en de Ommer Bissingh. Houd hier dus rekening mee.

Tot hoelaat mag je in Ommen vuurwerk afsteken op Oudjaarsdag?

Het afsteken van vuurwerk mag alleen van 18.00 uur 's avonds (31 December) tot 02.00 uur 's Nachts (1 Januari). Om af te wijken van deze gegeven tijden, dien je een vergunning aan te vragen bij de gemeente Ommen.

Wordt na nieuwjaarsdag het afval van het vuurwerk door de gemeente opgeruimd, of moet je dit zelf doen?

Vuurwerkafval dien je zelf op te ruimen. Dit wordt niet centraal opgeruimd door of in opdracht van de gemeente Ommen.


mooiommen.nl:

Wat is mooiommen.nl?

mooiommen.nl is de evenementenagenda in de gemeente Ommen.

Wie is Mark Timmermans?

Mark Timmermans is content manager van mooiommen.nl en mooiommen.com. Tevens verzorgd Mark de fotografie voor beide websites.

Houdt deze website verband met de Gemeente Ommen of de bestuursdienst Ommen-Hardenberg?

Nee. mooiommen.nl is volledig onafhankelijk en houdt geen verband met welke instantie dan ook.

Wij zijn geinteresseerd in een samenwerking voor..

Neem maar even contact op en we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Was deze website ook niet betrokken bij het verduisteren van gemeentelijke subsidie?

Nee. Dat ging om de Stichting Helemaal Ommen. Mooi Ommen is en was daar nooit onderdeel van. Momenteel handelt die stichting onder de naam, 'Ommen, hart van het Vechtdal'.

Is Mooi Ommen een kopie van ..

Nee. Mooi Ommen is gestart in 2008, toen er nog weinig vergelijkbare website's waren. Vechtdal Leeft (toen nog Ommen Leeft) startte bijvoorbeeld een jaar later. Mooi Ommen specialiseert zich exclusief in evenementen omtrent Ommen. Geen andere website over Ommen doet dat. Iedere website vult de ander aan. Mooi Ommen waardeert iedere andere website over Ommen.

Ik moet voor school stage lopen bij een non-profit instelling, kan dat bij mooiommen.nl?

Dit is momenteel niet mogelijk. Ook sollicitaties voor betaald werk binnen deze website worden niet geaccepteerd. Wil je als vrijwilliger meewerken aan mooiommen.nl, bijvoorbeeld als nieuwe fotograaf of tekstschrijver? Dan ben je altijd welkom. Mail mij even.

Ontvangt Mooi Ommen subsidies en waarom wel of niet?

Nee. Mooi Ommen ontvangt op geen enkele manier subsidie van welke overheidsinstelling dan ook. Waarom niet? Simpel: Dat vraagt Mooi Ommen niet aan.

Ik zou Mark Timmermans graag willen interviewen voor...

Neem contact op via mark@mooiommen.nl en overleg wat mogelijk is.


Website Algemeen:

Ik heb een mailtje gestuurd, maar nog geen reactie gehad..

Emails worden binnen 48 uur beantwoordt. Hierop zijn weekenden/ vakanties/ feestdagen een uitzondering. Soms kan het voorkomen dat de redactie langer afwezig is, of dat er een technische storing is, houdt daarvoor twitter.com/mooiommen in de gaten voor actuele informatie. De email nogmaals sturen of contact opnemen via twitter is ook mogelijk.

Ik heb een evenement, kan ik die insturen?

Ja dat kan. Via 'evenement insturen' kun je evenementen insturen. Evenementen moeten binnen de gemeente Ommen plaatsvinden. Elk evenement wordt apart beoordeeld, voor deze geplaatst wordt. Evenementen kunnen geweigerd worden, zonder opgave van reden(en).

Ik heb jullie genoemd op Twitter over ..

Dat wordt zeker gewaardeerd, maar door de grote hoeveelheid 'mentions' op Twitter is het onoverzichtelijk om dat allemaal te beantwoorden / te zien. Heb je een evenement en wil je die in de agenda van Mooi Ommen, dan is het verstandiger om die gewoon in te sturen via deze website.

Ik heb een evenement gestuurd maar nog geen reactie gehad.

Een reactie krijg je binnen 48 uur, met uizondering van weekeinden en vakanties. Heb je binnen die tijdslimiet geen reactie gehad, dan is er iets misgegaan in de verzending. Stuur je evenement nog een keer en vul de gevraagde gegevens van het mailformulier in.

Waarom staan er bij sommige evenementen foto's en andere evenementen niet?

Mooi Ommen streeft er naar dat alle grotere evenementen (met eigen pagina binnen deze website) uiteindelijk voorzien worden van foto's. Foto's worden niet toegevoegd bij evenementen zonder eigen pagina, zodat de algemene agenda's overzichtelijk blijven.

Mijn evenement is niet geplaatst, waarom niet?

Voor plaatsing van een evenement is specifieke informatie vereist. Mogelijk heb je je evenement via een persbericht naar mooiommen.nl en tal van andere organisaties gestuurd, zonder de gevraagde informatie van mooiommen.nl en de gestelde regels door te lezen. Mogelijk heb je over de regels heen gelezen. Je vindt hier alle regels en aanwijzingen waaraan een evenement moet voldoen om opgenomen te worden in de event-agenda. Dit omdat mooiommen.nl de kwaliteit van de aangeboden evenementen wil garanderen en ook de betrouwbaarheid en veiligheid van dergelijke evenementen. Er vindt geen discussie plaats of een evenement wel of niet voldoet aan de gestelde regels.

Mag mijn bedrijfsevenement of open dag in de agenda?

In de evenementenagenda kun je tegen betaling bedrijfsevenementen (waaronder ook open dagen) laten opnemen. Mooiommen.nl toont normaal geen bedrijfsevenementen, maar deze kun je wel in de agenda zetten middels betaling. In de agenda komt dan een datum van het evenement te staan, met een klikbare link. Deze link kan gelinkt worden naar jouw eigen pagina met meer informatie, of als die er niet is, naar een pagina binnen mooiommen.nl met meer informatie. Afbeeldingen worden tegen extra betaling geaccepteerd. Insturen kan maximaal 2 weken voordat het evenement plaatsvindt. Het wordt minimaal 7 dagen voordat het evenement plaatsvindt geplaatst. Het evenement staat dus ook minimaal 7 dagen online. 1 Evenement duurt 1 dag. Duurt een evenement langer dan 1 dag, dan geldt iedere dag als 1 apart evenement. Neem vrijblijvend contact op.

Wat betekenen de tips op de hoofdpagina bij sommige evenementen en wie bepaald dat?

Enkele evenementen op de hoofdpagina worden getipt door mooiommen.nl. Die tips worden bepaald door Mark, de baas van de website. De tips zijn compleet onafhankelijk; Je kunt ze niet kopen. Die tips zijn bedoeld om evenementen die uniek zijn er iets meer uit te laten springen. Op die manier probeert mooiommen.nl subtiel bij te sturen in het creeeren van meer unieke evenementen in Ommen en omstreken. Op de hoofdpagina staat iedere maand een lijst met evenementen die die maand plaatsvinden. Een volledige lijst zonder tips vind je hier. Tips worden op mobiele telefoons weergegeven met de datum in het rood.

Ik heb een persbericht gestuurd, maar nog geen reactie gehad..

Persberichten worden doorgaans niet beantwoord, tenzij nadrukkelijk gewenst is dat er een antwoord komt. Dit had bij het persbericht vermeldt moeten staan.

Ik heb een nieuwsbericht gestuurd, maar zie het niet terug op de website.

mooiommen.nl is een evenementenagenda. Nieuwsberichten en dergelijke worden dus niet geplaatst. Op persoonlijk verstuurde nieuwsberichten wordt overigens gewoon geantwoordt, op persberichten niet zolang daar niet expliciet om gevraagd is.

Ik wil graag andere advertentieruimte inkopen op deze website, is dit mogelijk?

Stuur een voorstel in en ik kijk wat mogelijk is. Bedrijfsevenementen insturen tegen betaling is ook mogelijk.

Ik ben bezig met een werkstuk over Ommen en wil foto's van deze website gebruiken, mag dat?

Voor commercieel gebruik van mijn (beeld)materiaal wordt vrijwel nooit toestemming gegeven. Indien je om andere redenen mijn (beeld)materiaal wilt gebruiken, wordt van je verwacht dat je mooiommen.nl en Mark Timmermans als bron vermeldt, indien je toestemming hebt gevraagd en gekregen. Voor gebruik van (beeld)materiaal is het noodzakelijk om toestemming te vragen. Ook media kunnen om wat voor redenen dan ook gebruik willen maken van (beeld)materiaal op deze website. Ook daarvoor is toestemming vereist. Het niet vragen van toestemming, alsmede het niet vermelden van de naam van de fotograaf kan je een schadeclaim opleveren. Lees altijd de disclaimer door.


Website Technisch:

Ik heb Javascript uitgeschakeld en wil deze niet activeren, mis ik iets?

Deze website biedt meerdere dingen aan doormiddel van Javascript, voor tablets, laptops en desktops zijn dit allemaal extra functies binnen de website, die niet noodzakelijk zijn. Wil je Javascript niet activeren, dan is er geen probleem! Voor de mobiele website wordt gebruik gemaakt van Javascript in het menu. Wanneer je Javascript uit hebt staan, kan het menu anders of niet werken. Wanneer je je mobiel echter kantelt zie je, in de meeste gevallen, de tablet versie van de website en heb je het normale menu. Je kunt dus zonder Javascript. Is je mobiel toch te klein en krijg je geen tablet versie als je je mobiel kantelt? Dan is er nog steeds geen groot probleem. De website is zo ingericht dat je volledig zonder menu kunt navigeren door de website.

Ik krijg geen melding voor het accepteren of weigeren van cookies, maar ik wil geen cookies.

Mooiommen.nl geeft geen cookiemelding weer, omdat de website is gestopt met het gebruik van cookies.

Maakt Mooi Ommen gebruikt van Google Analytics / Add This / etc.

Je kunt de websites van Mooi Ommen veilig bezoeken, zonder getracked te worden door externe partijen. Mooi Ommen maakt geen gebruik van externe analystische gegevens.

Waarom lijkt de website op de mobiel anders dan op de computer?

Dat heeft meerdere redenen. Zo zijn er 3 versies van de website beschikbaar. Voor desktops en laptops, voor tablets en voor telefoons. Het gebruik van de website op verschillende apparaten verschilt enorm. Op een mobiel wordt er vaker naar 'hapklare'-content gezocht, terwijl iemand op een computer vaker zoekt naar meer uitgebreidere informatie. Ook verschillen de groottes van de schermen nu eenmaal, waardoor de website anders moet worden opgebouwd. Op een kleiner scherm (telefoon) kun je minder laten zien dan op een groot scherm (laptop of PC).

Waarom heeft Mooi Ommen geen mailformulier om contact op te nemen of evenementen te versturen?

Mailformulieren zijn niet 100 procent veilig. Daarnaast kun je veel verschillende zaken insturen, waardoor meerdere mailformulieren onoverzichtelijk kunnen lijken.

Ik ben webdesigner en kan een nieuwe website maken voor Mooi Ommen.

Mooi Ommen is niet geinteresseerd in dergelijke aanbiedingen.