evenementen fotos klik

Home ❯❯ F.A.Q

De Engelse afkorting 'F.A.Q' staat voor 'Frequently Asked Questions', wat letterlijk 'recent gestelde vragen' betekent en vrijvertaald 'veel gestelde vragen'. De vragen met antwoorden vind je allemaal hier, onderverdeeld in 4 catogorien: Ommen, mooiommen.nl, Website Algemeen, Website Technisch. Het kan natuurlijk zo zijn dat hier niet staat, wat jij wilt weten, of dat je iets niet helemaal duidelijk vindt. Stel dan gerust jouw vraag per mail of via Twitter!Ommen:

Kan ik mij nog inschrijven voor de jaarmarkt/ kerstmarkt/ (elk noemenswaardig evenement)?

Mooiommen.nl is niet de organisator van welk evenement dan ook en gaat derhalve niet over inschrijvingen van evenementen.
- De jaarmarkt wordt georganiseerd door de Stichting Ommer Bissingh en de inschrijving sluit meestal eind april in het zelfde jaargang als het plaatsvinden van deze jaarmarkt (contact: info@ommerbissingh.nl).
- Voor een plekje op de kerstfair kunt u zich melden bij de handelsvereniging Ommen (contact: handelsverenigingommen@gmail.com).
- Voor deelname aan het hanzefestival kunt u zich melden bij het bestuur van de Ommer Bissingh (contact: info@ommerbissingh.nl).
- Voor deelname aan het volleybaltoernooi in witharen kunt u zich richten tot de Oranjevereniging Witharen (contact via www.witharen.com)

Op de verschillende evenementenpagina's vind je ook de contactgegevens van de organisatoren van de evenementen.

Hoe is het parkeren in Ommen, is dit gratis of betaald parkeren?

Zowel in het centrum van Ommen als daarbuiten kun je volledig gratis parkeren. Echter kun je niet overal voor onbeperkte tijd staan. Op veel plaatsen in het centrum heb je een parkeerschijf nodig omdat je daar niet langer dan 2 uur mag staan. In de zomermaanden is er overigens minder parkeerruimte beschikbaar, vanwege markten en de Ommer Bissingh. Houd hier dus rekening mee.

Tot hoelaat mag je in Ommen vuurwerk afsteken?

Het afsteken van vuurwerk mag alleen van 18.00 uur 's avonds (31 December) tot 02.00 uur 's Nachts (1 Januari). Om af te wijken van deze gegeven tijden, dien je een vergunning aan te vragen bij de gemeente Ommen.

Wordt na nieuwjaar het afval van het vuurwerk door de gemeente opgeruimd, of moet je dit zelf doen?

Vuurwerkafval dien je zelf op te ruimen. Dit wordt niet centraal opgeruimd door of in opdracht van de gemeente Ommen.

Ik wil graag aanstaande zomer kamperen in Ommen, kan ik via deze site boeken?

Dit is helaas niet mogelijk. Om te kunnen overnachten in Ommen kun je contact opnemen met een van de vele campings / hotels etc. Je vindt vele links naar hun websites op de link pagina.mooiommen.nl:

Wat is mooiommen.nl?

mooiommen.nl is een website die informatie geeft over evenementen in de gemeente Ommen. Naast dit hoofddoel vind je ook informatie over de gemeente Ommen zelf, alsmede een fotoshop.

Wie is Mark Timmermans?

Mark Timmermans is content manager van mooiommen.nl en mooiommen.com. Tevens verzorgd Mark de fotografie voor beide websites.

Kan ik adverteren?

In de evenementenagenda kun je gesponsorde evenementen laten opnemen. Mooiommen.nl toont normaal geen bedrijfsevenementen, maar deze kun je wel in de agenda zetten middels sponsoring. In de agenda komt dan een datum van het evenement te staan, met een klikbare link. Deze link kan gelinkt worden naar jouw eigen pagina met meer informatie, of als die er niet is, naar een pagina binnen mooiommen.nl met meer informatie. Afbeeldingen worden niet geaccepteerd. Gesponsorde evenementen moeten minimaal 2 weken voordat het evenement plaatsvindt zijn aangeleverd en worden minimaal 7 dagen voordat het evenement plaatsvindt geplaatst. Het evenement staat dus ook minimaal 7 dagen online. 1 Evenement duurt 1 dag. Duurt een evenement langer dan 1 dag, dan geldt iedere dag als 1 apart evenement. Neem vrijblijvend contact op.

Ik wil mooiommen.nl graag steunen, hoe doe ik dat?

Dat kan op meerdere manieren: Je kunt mijn link op jouw website of webpagina zetten. Als je mij een mailtje stuurt, krijg je ook een link terug indien jouw pagina gerelateerd is aan Ommen. Ook kun je mooiommen.nl volgen op Twitter.

Ik moet voor school stage lopen bij een niet-commercieel bedrijf, kan dat bij mooiommen.nl?

Dit is momenteel niet mogelijk. Ook sollicitaties voor betaald werk binnen deze website worden niet geaccepteerd. Wil je als vrijwilliger meewerken aan mooiommen.nl, bijvoorbeeld als fotograaf, journalist of blogger? Dan ben je altijd welkom. Mail mij even.

Ik zou Mark Timmermans graag willen interviewen voor...

Neem contact op via mark@mooiommen.nl en overleg wat mogelijk is.Website Algemeen:

Ik heb een mailtje gestuurd, maar nog geen reactie gehad..

Emails worden binnen 48 uur beantwoordt. Hierop zijn weekenden/ vakanties/ feestdagen een uitzondering. Soms kan het voorkomen dat de redactie langer afwezig is, of dat er een technische storing is, houdt daarvoor twitter.com/mooiommen in de gaten voor actuele informatie. De email nogmaals sturen of contact opnemen via twitter is ook mogelijk.

Ik zie ook foto's staan bij enkele evenementen, waarom?

Naast dat dit natuurlijk positieve reclame is voor mooiommen.nl op het moment dat de foto's gemaakt worden, geeft het nieuwe bezoekers ook een beter 'beeld' bij het evenement. Je kunt het zien als een stukje extra informatie.

Evenementen data staan onder voorbehoud, wat betekent dit?

Deze data kunnen nog gewijzigd worden, omdat de exacte data niet bekend zijn. Er is hier een schatting gemaakt van de mogelijke data, gebasseerd op eerdere edities. Ook kunnen data onder voorbehoud staan, doordat ze nog niet officieel zijn bevestigd door de organisatie.

Mijn evenement is niet geplaatst, waarom niet?

Voor plaatsing van een evenement is specifieke informatie vereist. Mogelijk heb je je evenement via een persbericht naar mooiommen.nl en tal van andere organisaties gestuurd, zonder de gevraagde informatie van mooiommen.nl en de gestelde regels door te lezen. Mogelijk heb je over de regels heen gelezen. Je vindt hier alle regels en aanwijzingen waaraan een evenement moet voldoen om opgenomen te worden in de event-agenda. Dit omdat mooiommen.nl de kwaliteit van de aangeboden evenementen wil garanderen en ook de betrouwbaarheid en veiligheid van dergelijke evenementen. Er vindt geen discussie plaats of een evenement wel of niet voldoet aan de gestelde regels.

Ik wil graag advertentieruimte inkopen op deze website, is dit mogelijk?

mooiommen.nl werkt niet met normale advertenties. Een gesponsorde evenement insturen is wel mogelijk.

Ik heb een link voor je linkpagina!

Dat is heel mooi! Mail je hem even?Indien je link verband houdt met Ommen en geen commerciele/ illegale/ seksuele boodschap uitdraagt, wordt deze zeker geplaatst! mooiommen.nl behoudt zich het recht voor om links te weigeren, zonder opgave van reden(en).

Ik heb een evenement, kan ik die insturen?

Ja dat kan. Via 'evenement insturen' kun je evenementen insturen. Dit geldt ook voor eigen evenementen. Evenementen moeten binnen de gemeente Ommen plaatsvinden. Elk evenement wordt apart beoordeeld, voor deze geplaatst wordt. Evenementen kunnen geweigerd worden, zonder opgave van reden(en).

Ik heb een evenement gestuurd maar nog geen reactie gehad.

Een reactie krijg je binnen 48 uur, met uizondering van weekeinden en vakanties. Heb je binnen die tijdslimiet geen reactie gehad, dan is er iets misgegaan in de verzending. Stuur je evenement nog een keer en vul de gevraagde gegevens van het mailformulier in.

Ik heb een leuke foto gemaakt van Ommen, mag ik die insturen?

Foto's mag je altijd insturen, maar worden zelden geplaatst. Lees wel even de voorwaarden voor het insturen in de disclaimer, welke je ook onderaan elke pagina vindt.

Ik ben bezig met een werkstuk over Ommen en wil foto's van deze website gebruiken, mag dat?

Voor commercieel gebruik van mijn (beeld)materiaal wordt vrijwel nooit toestemming gegeven. Indien je om andere redenen mijn (beeld)materiaal wilt gebruiken, wordt van je verwacht dat je mooiommen.nl en Mark Timmermans als bron vermeldt, indien je toestemming hebt gevraagd en gekregen. Voor gebruik van (beeld)materiaal is het noodzakelijk om toestemming te vragen. Ook media kunnen om wat voor redenen dan ook gebruik willen maken van (beeld)materiaal op deze website. Ook daarvoor is toestemming vereist. Het niet vragen van toestemming, alsmede het niet vermelden van de naam van de fotograaf kan je een schadeclaim opleveren, zoals vermeldt in de disclaimer, onderaan iedere pagina binnen mooiommen.nl en mooiommen.com.

Ik vraag me af of de informatie op de website klopt en up-to-date is.

De informatie op de website wordt zorgvuldig gecontroleerd. Alle informatie op de website is up-to-date. Wanneer informatie niet meer relevant of up-to-date is, wordt deze aangepast, zodoende verwijderd.

Houdt deze website verband met de Gemeente Ommen of de bestuursdienst Ommen-Hardenberg?

Nee. mooiommen.nl is volledig onafhankelijk en houdt geen verband met welke instantie dan ook.

Op enkele pagina's van deze website zie ik een bron vermeldt staan, zijn de teksten op die pagina gewoon uit de bron overgenomen?

mooiommen.nl heeft inderdaad enkele bronnen vermeldt staan, dit is niet omdat de teksten op die pagina's letterlijk uit die bronnen gehaald zijn, maar die bronnen zijn geraadpleegd ter controle van de informatie, zoals die gegeven is op betreffende pagina's. Op die manier wordt voor de bezoeker duidelijk, dat er bronnen geraadpleegd zijn, bij het typen van de teksten en weet de bezoeker dat de zichtbare tekst betrouwbaar is, vandaar dat er gewerkt wordt met een bronvermelding.

De teksten die ik hier vind, vind ik ergens anders ook, exact hetzelfde

Veel websites nemen zonder toestemming teksten over. Helaas is niet voor elke website te achterhalen door wie de website wordt beheert, waardoor er geen contact kan worden gelegd. Ook wordt er niet door elke webmaster gereageerd op het feit dat ze copyrights van mooiommen.nl schenden. Daarnaast zijn er ook websites die keurig (beeld)materiaal aanpassen, zodoende verwijderen, wanneer dit door mooiommen.nl is verzocht. Gebruikelijk geeft mooiommen.nl voor tekstuele copyrightschending, een eerste keer, alleen een waarschuwing.Website Technisch:

Ik heb Javascript uitgeschakeld en wil deze niet activeren, echter geeft deze website aan dat ik hem wel nodig heb, wat nu?

Deze website biedt meerdere dingen aan doormiddel van Javascript, echter zijn dit allemaal extra functies binnen de website, die niet noodzakelijk zijn. Wil je Javascript niet activeren, dan is er geen probleem!