ad evenementen fotos

Home >> Event agenda >> Ommen >> Ommer Bissingh

Data

Aankomende editie: 12 Juli t/m 4 September 2016
Afgelopen editie: 14 Juli t/m 6 September 2015
>> Bekijk dit evenement in de agenda <<

Organisatie

Website: Ommer Bissingh
Email: info@ommerbissingh.nl


Tot de vaste jaarlijkse evenementen met een grote uitstraling behoort zeker de Ommer Bissingh. Het is een begrip in de wijde omgeving en uitgegroeid tot een fenomeen. Rond 1557 werd melding gemaakt van deze jaarmarkt en werd deze gerekend tot een belangrijke bron van inkomsten. Al die jaren werd de Bissingh (voorheen geschreven als Bissing) gehouden op de tweede dinsdag in de maand juli. Op deze dag wordt de jaarmarkt gehouden en aansluitend beginnen de Ommer Bissinghdagen. Een aantal (5 tot 7) opeenvolgende woensdagen in juli en augustus is er in en om het centrum van Ommen een bepaald thema met een groot aanbod aan activiteiten. Op de maandag of dinsdag voorafgaande of tijdens de jaarmarkt wordt de Ommer Bissingh officieel geopend.

Programma aankomende editie:

Dinsdag 12 juli 2016 vanaf 9.30u - Opening
De enige echte Bissinghbel wordt geluid, waarbij het Bissinghlied wordt gezongen. Ook wordt de Bissingh muzikaal ingeluid.

Dinsdag 12 juli 2016 - Jaarmarkt
Handelslieden komen van verre naar Ommen om hun handelswaar in Ommen te kunnen verkopen.

Woensdag 20 juli 2016 - Sport en Voices met onder andere Bissingh Beach Volleybal
The Voice Of Ommen wordt hier wederom verkozen en ook het thema Sport en spektakel staat op deze dag centraal. Verschillende sporten als turnen en volleybal kunnen op deze dag bewonderd en beoefent worden. Voor dit laatste dien je je wel even van te voren aan te melden.

Woensdag 27 juli 2016 - Boerendag
In het centrum op het vrijthof vindt de veekeuring plaats, waarbij de 'bissende' koe en het 'bissende' kalf gekozen wordt. Ook vind je even verderop op het Kerkplein een streekproductenmarkt. Hier is ook te zien hoe er vroeger werd riet gevlochten of hout werd bewerkt. Op de markt kunnen kinderen zich vermaken met de aanwezige knuffeldieren en het springkussen. Ook geeft een hoefsmidt een demonstratie over het bewerken van hoefijzers.

Woensdag 3 augustus 2016 - Tussen Kunst en Kids
De dag die in het teken staat van kunst in Ommen, maar ook kinderevenementen zullen hier te beleven zijn. Optredens van kinderartiesten, als Gigakonijnenhol-bewoner Bultje en gochelaar Magic John staan centraal.

Woensdag 10 augustus 2016 - Hanzedag
Een dag die in het teken staat van de middeleeuwen. De stad wordt voor één dag omgetoverd naar de oude hanzestad die Ommen was tijdens de middeleeuwen. In voorgaande jaren kon men muntslaan, ringsteken en boogschieten. Wat staat u dit jaar te wachten?

Woensdag 17 augustus 2016 - Palingrokerij en Beroependag
'Zonder verleden geen toekomst.' Daarmee kun je snel beschrijven waar deze dag over gaat. Terug naar grootmoederstijd, palingroken, de muziek van toen en een heuse mode show waarin de kleding en opvattingen van toen vergeleken worden met het hedendaags.

Datum nog niet bekend - Kofferbak verkoop en Springkussenfestijn
van 08.00u tot 14.00u vindt op de Voormars een kofferbak verkoop plaats. Een rommelmarkt vanuit de auto. Daarnaast vindt er op het grasveldje in de Varsenerstraat (naast de speelgoedwinkel) een springkussenfestijn plaats.

Zaterdag 3 en zondag 4 september 2016 - Blaasorkestenfestival
Om en nabij de 20 Dweil- en Blaasorkesten treden op in de binnenstad van Ommen op 3 plaatsen, het publiek bepaald uiteindelijk wie de winnaar is en wie de geldprijs in de wacht sleept.

Zondag 4 september vanaf 17.00u - Officiele afsluiting op de markt
Er wordt teruggekeken op de Bissinghdagen en de Bissinghbel wordt opnieuw geluid om ditmaal de Bissingh af te sluiten.

Ommer Muziekavonden
Wat gebeurt er 's avonds tijdens de Ommer Muziekavonden?
Dat check je natuurlijk hier!


Sfeerfoto's voorgaande edities van dit evenement


Misschien interesseert je dit ook wel:
Festival de Vecht
Jumping de Driehoek


LET OP: MOOIOMMEN.NL IS NIET DE ORGANISATOR VAN DEZE EVENEMENTEN!