evenementen fotos klik

Home ❯❯ Evenementenagenda ❯❯ Algemeen ❯❯ Ommer Bissingh

Data

Aankomende editie: 09 Juli t/m 2 September 2018
➜ Bekijk dit evenement in de agenda

Organisatie

Website: Ommer Bissingh
Email: Neem contact op!
Adres: Centrum Ommen
Rolstoel-toegankelijk?: JaTot de vaste jaarlijkse evenementen met een grote uitstraling behoort zeker de Ommer Bissingh. Het is een begrip in de wijde omgeving en uitgegroeid tot een fenomeen. Rond 1557 werd melding gemaakt van deze jaarmarkt en werd deze gerekend tot een belangrijke bron van inkomsten. Al die jaren werd de Bissingh (voorheen geschreven als Bissing) gehouden op de tweede dinsdag in de maand juli. Op deze dag worden de paardenmarkt en jaarmarkt gehouden en aansluitend beginnen de Ommer Bissinghdagen. Een tal van opeenvolgende woensdagen in juli en augustus is er in en om het centrum van Ommen een bepaald thema met een groot aanbod aan activiteiten. Op de maandag of dinsdag voorafgaand of tijdens de jaarmarkt wordt de Ommer Bissingh ieder jaar officieel geopend. De Bissingh start 's ochtends om 10 uur en duurt tot 5 uur 's middags.

Programma aankomende editie:

Maandag 09 juli 2018 - Opening
De enige echte Bissinghbel wordt geluid, waarbij het Bissinghlied wordt gezongen. Ook wordt de Bissingh muzikaal ingeluid. Dit alles vindt plaats op de markt en het Vechtpodium.
Programma:
- 19.15u: Start muziekprogramma
- 20.00u: Speeches en luiden Bissinghbel
- 20.30u: Vervolg muziekprogramma

Dinsdag 10 juli 2018 - Paardenmarkt en Jaarmarkt
Handelslieden komen van verre naar Ommen om hun handelswaar in Ommen te kunnen verkopen.

Woensdag 11 juli 2018 - Vechtdal College viert de zomer
Naast een markt / braderie die door leerlingen wordt georganiseerd zal er ook een muziekprogramma zijn op het grote podium met o.a. optredens van leerlingen en de bigband van het Vechtdal College. Ook zal het Vechtdal College 'Stappen met Happen' organiseren. Er zijn twee culinaire wandeltochten uitgezet van 5 en 15 kilometer. De wandeltochten zullen je langs de mooiste plekjes buiten Ommen brengen. Tussentijd zullen er allerlei lekkere, culinaire hapjes worden aangeboden. Inschrijven kan vanaf dinsdag 11 juli op de markt bij het Vechtpodium. Het inschrijfgeld gaat naar Edukans.

Woensdag 18 juli 2018 - Sport en Ondernemersdag met onder andere Bissingh Beach Volleybal
Het thema Sport en spektakel staat op deze dag centraal. Verschillende sporten als turnen en volleybal kunnen op deze dag bewonderd en beoefent worden. Voor dit laatste dien je je wel even van te voren aan te melden. Daarnaast geven verschillende ondernemers je een inkijkje in hun werk.

Zaterdag 21 Juli 2018 - MEGA Kofferbakverkoop
Een rommelmarkt vanuit de auto. Meer info volgt.

Woensdag 25 juli 2018 - Landbouwdag
In het centrum op het vrijthof vindt de veekeuring plaats, waarbij de 'bissende' koe en het 'bissende' kalf gekozen wordt. Ook vind je even verderop op het Kerkplein een streekproductenmarkt. Hier is ook te zien hoe er vroeger werd riet gevlochten of hout werd bewerkt. Op de markt kunnen kinderen zich vermaken met de aanwezige knuffeldieren en het springkussen. Ook geeft een hoefsmidt een demonstratie over het bewerken van hoefijzers.

Woensdag 1 augustus 2018 - Kidsdag en The Voices of Ommen
De dag die in het teken staat van muziek in Ommen, maar ook kinderevenementen zullen hier te beleven zijn. Optredens van regionaal bekende kinderartiesten, zoals in het verleden Gigakonijnenhol-bewoner Bultje en gochelaar Magic John, staan centraal. Daarnaast wordt uit alle deelnemende talenten dit jaar wederom de 'Voice of Ommen' gekozen.

Woensdag 8 augustus 2018 - Hanzedag
Een dag die in het teken staat van de middeleeuwen. De stad wordt voor 1 dag omgetoverd naar de oude hanzestad die Ommen was tijdens de middeleeuwen. In voorgaande jaren kon men muntslaan, ringsteken en boogschieten. Wat staat u dit jaar te wachten?

Zaterdag 11 Augustus 2018 - MEGA Kofferbakverkoop
Een rommelmarkt vanuit de auto. Meer info volgt.

Woensdag 15 augustus 2018 - Vechtdalkunst en Palingrokerij
Traditioneel wordt er op de laatste Bissingh-woensdag paling gerookt. Verschillende deelnemers strijden mee om de winst. Daarnaast staat deze dag in het teken van kunstzinnige uitingen. In de binnenstad stellen verschillende kunstenaars hun waar ten toon en geven ze een inkijkje in hun 'keuken'.

Woensdag 22 Augustus 2018 - Meer voor mannen
Een dag waar clubs uit de regio hun pronkstukken kunnen laten zien.

Zaterdag 1 en zondag 2 september 2018 - Blaasorkestenfestival
Om en nabij de 20 Dweil- en Blaasorkesten treden op in de binnenstad van Ommen op 3 plaatsen, het publiek bepaald uiteindelijk wie de winnaar is en wie de geldprijs in de wacht sleept.

Zondag 2 september 2018 vanaf circa 17.00u - Officiele afsluiting op de markt
Er wordt teruggekeken op de Bissinghdagen en de Bissinghbel wordt opnieuw geluid om ditmaal de Bissingh af te sluiten.

Ommer Muziekavonden
Wat gebeurt er 's avonds tijdens de Ommer Muziekavonden?
Dat check je natuurlijk hier!Sfeerfoto's voorgaande edities van dit evenementPublieksfoto's

Voor publieksfoto's van de Ommer Bissingh, kijk je hier!