header header header header

Home >> Event agenda >> Ommen >> Ommer Bissingh

ad evenementen fotos

Volg mooiommen.nl ook op Twitter via twitter.com/mooiommen en vind 8 gratis foto's

Tot de vaste jaarlijkse evenementen met een grote uitstraling behoort zeker de Ommer Bissingh. Het is een begrip in de wijde omgeving en uitgegroeid tot een fenomeen. Rond 1557 werd melding gemaakt van deze jaarmarkt en werd deze gerekend tot een belangrijke bron van inkomsten. Al die jaren werd de Bissingh (voorheen geschreven als Bissing) gehouden op de tweede dinsdag in de maand juli. Op deze dag wordt de jaarmarkt gehouden en aansluitend beginnen de Ommer Bissinghdagen. Een aantal (5 tot 7) opeenvolgende woensdagen in juli en augustus is er in en om het centrum van Ommen een bepaald thema met een groot aanbod aan activiteiten. Op de maandag of dinsdag voorafgaande of tijdens de jaarmarkt wordt de Ommer Bissingh officieel geopend.

Programma 2015

Dinsdag 14 juli 2015 - Opening
De enige echte Bissinghbel wordt geluid, waarbij het Bissinghlied wordt gezongen. Ook wordt de Bissingh muzikaal ingeluid.

Dinsdag 14 juli 2015 - Jaarmarkt
Handelslieden komen van verre naar Ommen om hun handelswaar in Ommen te kunnen verkopen.

Woensdag 22 juli 2015 - Sport en Voices met onder andere Jurrie Baas Beach Volleybal
The Voice Of Ommen wordt hier wederom verkozen en ook het thema Sport en spektakel staat op deze dag centraal. Verschillende sporten als turnen en volleybal kunnen op deze dag bewonderd en beoefent worden. Voor dit laatste dien je je wel even van te voren aan te melden.

Woensdag 29 juli 2015 - Bissingh gaat 'de boer' op
In het centrum op het vrijthof vindt de veekeuring plaats, waarbij de 'bissende' koe en het 'bissende' kalf gekozen wordt. Ook vind je even verderop op het Kerkplein een streekproductenmarkt. Hier is ook te zien hoe er vroeger werd riet gevlochten of hout werd bewerkt. Op de markt kunnen kinderen zich vermaken met de aanwezige knuffeldieren en het springkussen. Ook geeft een hoefsmidt een demonstratie over het bewerken van hoefijzers.

Woensdag 5 augustus 2015 - Tussen Kunst en Kids
De dag die in het teken staat van kunst in Ommen, maar ook kinderevenementen zullen hier te beleven zijn. Optredens van kinderartiesten, als Gigakonijnenhol-bewoner Bultje en gochelaar Magic John staan centraal.

Woensdag 12 augustus 2015 - Ommer Hanzefestival
Een dag die in het teken staat van de middeleeuwen. De stad wordt voor één dag omgetoverd naar de oude hanzestad die Ommen was tijdens de middeleeuwen. In voorgaande jaren kon men muntslaan, ringsteken en boogschieten. Wat staat u dit jaar te wachten?

Woensdag 19 augustus 2015 - Palingroken en beroependag
'Zonder verleden geen toekomst.' Daarmee kun je snel beschrijven waar deze dag over gaat. Terug naar grootmoederstijd, palingroken, de muziek van toen en een heuse mode show waarin de kleding en opvattingen van toen vergeleken worden met het hedendaags.

Woensdag 19 Augustus vanaf 16.00u - Officiele afsluiting
Er wordt teruggekeken op de Bissinghdagen en de Bissinghbel wordt opnieuw geluid om ditmaal de Bissingh af te sluiten.

Naast deze Bissinghdagen zijn er tijdens de periode van de Ommer Bissingh traditioneel ook andere activiteiten te bezoeken. Traditiegetrouw de 'kleine' en 'grote' kermis en een skeelermarathon. Op de kleine kermis vind je 3 a 4 attracties en enkele gokautomaten/eetgelegenheden, op de grote kermis vind je 7 tot 10 attracties en 5 a 6 gokautomaten/eetgelegenheden.

Data kleine kermis 2015: nog niet bekend of deze plaatsvindt.
Data grote kermis 2015: nog niet bekend of deze plaatsvindt.
Datum skeelermarathon 2015: 28 en 29 Augustus 2015
Data Blaasorkestenfestival 2015: Zaterdag 5 en zondag 6 September 2015
Om en nabij de 20 Dweil- en Blaasorkesten treden op in de binnenstad van Ommen op 3 plaatsen, het publiek bepaald uiteindelijk wie de winnaar is en wie de geldprijs in de wacht sleept.

Foto-impressie:

Ommer Bissingh - Sport en Voices
Ommer Bissingh - Tussen Kunst en Kids
Ommer Bissingh - Ommer Hanzefestival
Ommer Bissingh - Ommer Nostalgie in nevelen gehuld
Ommer Bissingh - Officiele afsluiting en afbreken
©mooiommen.nl/Mark Timmermans 2012


Gegevens

Data

Aankomende editie: 14 Juli t/m 19 Augustus 2015
Afgelopen editie: 8 Juli t/m 13 Augustus 2014

Organisatie

Website: Ommer Bissingh
Email: info@ommerbissingh.nl

LET OP: MOOIOMMEN.NL IS NIET DE ORGANISATOR VAN DEZE EVENEMENTEN!