ad evenementen fotos

Home ❯❯ Event agenda ❯❯ Ommen ❯❯ Ommer Bissingh

Data

Aankomende editie: 10 Juli t/m 3 September 2017
➜ Bekijk dit evenement in de agenda

Organisatie

Website: Ommer Bissingh
Email: Neem contact op!Tot de vaste jaarlijkse evenementen met een grote uitstraling behoort zeker de Ommer Bissingh. Het is een begrip in de wijde omgeving en uitgegroeid tot een fenomeen. Rond 1557 werd melding gemaakt van deze jaarmarkt en werd deze gerekend tot een belangrijke bron van inkomsten. Al die jaren werd de Bissingh (voorheen geschreven als Bissing) gehouden op de tweede dinsdag in de maand juli. Op deze dag worden de paardenmarkt en jaarmarkt gehouden en aansluitend beginnen de Ommer Bissinghdagen. Een 5-tal opéénvolgende woensdagen in juli en augustus is er in en om het centrum van Ommen een bepaald thema met een groot aanbod aan activiteiten. Op de maandag óf dinsdag voorafgaande óf tijdens de jaarmarkt wordt de Ommer Bissingh ieder jaar officieel geopend.

Programma aankomende editie:

Maandag 10 juli 2017 - Opening
De enige echte Bissinghbel wordt geluid, waarbij het Bissinghlied wordt gezongen. Ook wordt de Bissingh muzikaal ingeluid.

Dinsdag 11 juli 2017 - Paardenmarkt en Jaarmarkt
Handelslieden komen van verre naar Ommen om hun handelswaar in Ommen te kunnen verkopen.

Woensdag 12 juli 2017 - Vechtdal College viert de zomer
NOG NIET DEFINITIEF

Woensdag 19 juli 2017 - Sport en Ondernemersdag met onder andere Bissingh Beach Volleybal
Het thema Sport en spektakel staat op deze dag centraal. Verschillende sporten als turnen en volleybal kunnen op deze dag bewonderd en beoefent worden. Voor dit laatste dien je je wel even van te voren aan te melden. Daarnaast geven verschillende ondernemers je een inkijkje in hun werk.

Woensdag 26 juli 2017 - Boerendag
In het centrum op het vrijthof vindt de veekeuring plaats, waarbij de 'bissende' koe en het 'bissende' kalf gekozen wordt. Ook vind je even verderop op het Kerkplein een streekproductenmarkt. Hier is ook te zien hoe er vroeger werd riet gevlochten of hout werd bewerkt. Op de markt kunnen kinderen zich vermaken met de aanwezige knuffeldieren en het springkussen. Ook geeft een hoefsmidt een demonstratie over het bewerken van hoefijzers.

Woensdag 2 augustus 2017 - Kids en Voices
De dag die in het teken staat van muziek in Ommen, maar ook kinderevenementen zullen hier te beleven zijn. Optredens van regionaal bekende kinderartiesten, zoals in het verleden Gigakonijnenhol-bewoner Bultje en gochelaar Magic John, staan centraal. Daarnaast wordt uit alle deelnemende talenten dit jaar wederom de 'Voice of Ommen' gekozen.

Woensdag 9 augustus 2017 - Hanzedag
Een dag die in het teken staat van de middeleeuwen. De stad wordt voor één dag omgetoverd naar de oude hanzestad die Ommen was tijdens de middeleeuwen. In voorgaande jaren kon men muntslaan, ringsteken en boogschieten. Wat staat u dit jaar te wachten?

Woensdag 16 augustus 2017 - Palingrokerij en Kunst
Traditioneel wordt er op de laatste Bissingh-woensdag paling gerookt. Verschillende deelnemers strijden mee om de winst. Daarnaast staat deze dag in het teken van kunstzinnige uitingen. In de binnenstad stellen verschillende kunstenaars hun waar ten toon en geven ze een inkijkje in hun 'keuken'.

Woesndag 23 Augustus 2017 - Clubdag
Nog niet bekend wat er gaat gebeuren.

Zaterdag 22 Juli 2017 - MEGA Kofferbakverkoop
van 08.00u tot 14.00u vindt op de tijdelijke parkeerplaats aan de Varsenerdijk een kofferbakverkoop plaats. Een rommelmarkt vanuit de auto.

Zaterdag 2 en zondag 3 september 2017 - Blaasorkestenfestival
Om en nabij de 20 Dweil- en Blaasorkesten treden op in de binnenstad van Ommen op 3 plaatsen, het publiek bepaald uiteindelijk wie de winnaar is en wie de geldprijs in de wacht sleept.

Zondag 3 september vanaf circa 17.00u - Officiele afsluiting op de markt
Er wordt teruggekeken op de Bissinghdagen en de Bissinghbel wordt opnieuw geluid om ditmaal de Bissingh af te sluiten.

Ommer Muziekavonden en Bissingh Nights
Wat gebeurt er 's avonds tijdens de Ommer Muziekavonden en de Bissingh Nights?
Dat check je natuurlijk hier!Sfeerfoto's voorgaande edities van dit evenementPublieksfoto's

Voor publieksfoto's van de Ommer Bissingh, kijk je hier!Misschien interesseert je dit ook wel:
Festival de Vecht
Jumping de Driehoek

LET OP: MOOIOMMEN.NL IS NIET DE ORGANISATOR VAN DEZE EVENEMENTEN!